neděle 10. července 2016

TIP NA VÝLET: Amerika k obědu

S manželem rádi cestujeme (překlad: JÁ ráda cestuju, on "musí" se mnou). Někdo z Vás taky rád cestuje. Určitě, jinak by všude nebyly takový fronty. A právě pro Vás, Vy z té fronty, pro Vás jsem se rozhodla sepisovat postřehy z našich cest. Třeba Vás inspiruju. Anebo odradím a fronty budou kratší, ha.
              Hezky česky začneme u amerického bistra. R (manžel) tam moc chtěl. Jako správní znudění Češi se občas díváme na seriály a filmy, a jemu se vždycky líbily americké diners. On tomu teda říká "to bistro, kde furt dolívaj kávu", ale rozumíme si. Nevím už proč (asi hlady), ale jednou ho napadlo zkusit ho najít u nás. Světe div se, když zadáte do googlu "to bistro, kde furt dolívaj kávu", vážně vám to něco najde. Konkrétně EB diners, u čerpací stanice ve Voděradech.
            S manželem rádi jíme (OBA). A "pravej" americkej burger? Jako, kdo by si to nechal ujít? My byli odhodlaní se tam vypravit, a tak když jsme po výletě na Pernštejn (o tom příště) měli hlad, jeli jsem do Voděrad (hele, básnička).
            Už první dojem z restaurace je skvělý, červené kožené sedačky, servírky v růžových šatech a k tomu hrají The Rolling Stones. Na to, že jste právě přišli od klasické české benzínky, je to pecka. Jídelníček je sestaven opravdu jen z typicky amerických jídel a co víc, mají tak sestavený i nápojový lístek. Dojem kazí jen točený Budvar (ale ten mi teda dojem kazí i v český hospodě). R si ho na žízeň dal, já zvolila čokoládový milkshake. Překvapil mě příjemně, nebyl z prášku a navrch na něm pravá šlehačka a kandovaná třešeň, trochu hubolep, ale jednou za čas... 
            Výběr jídel je podle mě dostačující, mají tam steaky, saláty a hlavně ty burgery!! Poručili jsme si Gorgonzola burger a Pfeffer burger. Servis byl rychlý, do 20 minut jsme měli jídlo na stole. Maso jsme si nechali propéct každý jinak a po dlouhé době bylo někde medium opravdu medium. Kombinace různých chutí byla v každém burgeru skvěle vyvážená, musím pochválit kuchaře, který jídla sestavoval. Za dva burgery s hranolky, milkshake a pivo jsme nakonec utratili kolem 450,- Kč, takže myslím, že cena rozhodně není vysoká. 
             My EB diners doporučujeme! Tak jestli tam někdy zavítáte, dejte vědět, jestli i Vám se tam líbilo jako nám. A pokud víte, jak jíst burger a vypadat u toho jako člověk, ocením každou radu!

 
zdroj fotek restu.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat